kosten en fiscale voordelen

Verlaag uw kosten door ziekteverzuim en profiteer van fiscaal voordeel, terwijl u uw organisatie en medewerkers laat bloeien door stoelmassages aan te bieden.

Wat kost stoelmassage voor bedrijven?

Wat de kosten voor u zullen zijn, hangt van een aantal zaken af:

  • Wilt u stoelmassages periodiek aanbieden of eenmalig
  • Wilt u kortdurende stoelmassages aanbieden of mogen ze juist wat langer duren
  • Wilt u op locatie stoelmassages aanbieden of in mijn praktijk
  • Wilt u voor minimaal 2 uur stoelmassages afnemen of voor een hele dag
  • Is uw bedrijf gevestigd in postcodegebied 1019, in de gemeente Amsterdam of daarbuiten
  • Wilt u periodiek advies en aanbevelingen ontvangen over wat u nog meer kunt doen om het welzijn van uw medewerkers te verhogen of wenst u alleen ontspannende stoelmassages

Stoelmassages op locatie vanaf € 59,95 per uur

Als werkgever zal je altijd kosten besparen door middel van de stoelmassage. Een zieke werknemer kost immers al snel tussen de 230 en 410 euro per dag! (Bron: CBS en TNO).

Stoelmassages leveren u dus altijd meer op: lagere verzuimkosten, hogere productie en tevreden medewerkers die graag bij u willen blijven werken! En dan heeft u nog niet eens het fiscale voordeel meegepakt.

fiscaal voordeel

Als bedrijf kunt u profiteren van fiscaal voordeel bij het aanbieden van stoelmassages vanwege de bewezen preventieve gezondheidswaarde. Dit zijn de criteria:

  1. Stoelmassages vinden plaats tijdens werktijd
  2. Stoelmassages zijn opgenomen in het Arbo-jaarplan om ziekteverzuim te voorkomen
  3. De kosten voor stoelmassages worden gedragen door de werkgever

Het belangrijke punt is dat stoelmassages buiten de Werkkostenregeling (WKR) vallen, waardoor ze fiscaal aftrekbaar zijn. De uiteindelijke kosten van een stoelmassage liggen voor u na belastingaftrek zo’n 25 – 40% lager dan de geoffreerde tarieven!

Ook eventuele reiskosten die in rekening worden gebracht door Het morgenland massagetherapie, kunnen als bedrijfskosten worden opgevoerd voor de belasting.

Dit betekent dat u als werkgever kunt genieten van de voordelen van stoelmassages voor uw medewerkers én dat u kunt profiteren van fiscale voordelen.

error: De inhoud is beschermd