Holistische massagetherapie helpt!

massages met aandacht voor jou home het morgenland massagetherapie

Therapeutische massage start met goed luisteren en begrijpen

Als je worstelt met pijn in je rug en schouders, of onrustige, zware gevoelens ervaart, wil je natuurlijk snel verlichting vinden. Misschien heb je geprobeerd om je problemen aan te pakken met een goed gesprek of een ontspannende massage, maar merkte je dat de resultaten slechts tijdelijk waren. Dit is niet wat je echt wenste, toch? Wat wel helpt is om de bron van je klachten aan te pakken en een duurzame transformatie in je leven te bewerkstelligen. Dat kan met holistische massagetherapie.

Het onderdrukken van fysieke of mentale pijn op korte termijn kan verlichting bieden, maar vaak is die pijn een teken dat er iets op dieper niveau aan verandering toe is. Holistische massagetherapie begrijpt dit en richt zich op het herstel van jouw lichaam, brein en psyche als één onlosmakelijk geheel.

 

Een holistische benadering
In tegenstelling tot traditionele massage- en therapievormen, combineert holistische massagetherapie verschillende technieken om je te helpen herstellen en je algehele welzijn te verbeteren. Er wordt gebruik gemaakt van de wijsheid van je lichaam. Dat slaat tot op celniveau herinneringen en trauma’s op. Deze vorm van therapie gaat verder dan alleen het verlichten van symptomen. Het richt zich vooral op het vinden van een nieuwe, gezonde balans op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau.

 

Dieper inzicht door holistische massagetherapie
Stel je voor dat je een holistische massagetherapie-sessie ondergaat. Je wordt niet alleen behandeld voor de fysieke klachten die je ervaart, maar je therapeut neemt ook de tijd om naar je te luisteren en je te begrijpen op een dieper niveau. Tijdens de sessie is er ruimte zijn voor korte uitwisselingen waarin je je emoties, gedachten en zorgen kunt delen. Door de combinatie van aanraking, massage en gesprekstechnieken helpt holistische massagetherapie je om dieper inzicht te krijgen in de oorzaken van je pijn en disbalans. Je lichaam is je ingang, voor velen is het een níeuwe ingang.

 

Het doel van holistische massagetherapie
Het doel van holistische massagetherapie is om je te begeleiden naar totale heling. Het gaat verder dan het behandelen van symptomen op korte termijn en richt zich op het creëren van een duurzame transformatie in jouw lichaam en geest.

 

Een klantvoorbeeld
Neem bijvoorbeeld mijn klant Priya*. Als je van een afstandje keek, dan had ze een geslaagd leven. Ze had twee mooie kinderen opgevoed en zien uitvliegen en ze was succesvol in haar werk als interim-manager in de zorg. Ze kwam bij mij met pijnlijke schouders en bovenarmen en een gevoel van emotionele disbalans. Ze had al een traject doorlopen bij een psychotherapeut, maar ze voelde dat ze niet echt bij de kern was gekomen. Alsof die beschermd werd door haar lichaam.

Holistische massagetherapie en ontspanningsmassage voor balans en ontspanning

Door middel van holistische massagetherapie wilde ze niet alleen de fysieke spanning in haar schouders verminderen, maar vooral de dieperliggende emotionele blokkades loslaten.

Elke sessie keken we terug naar wat de vorige sessie had losgemaakt en waar op dat moment de meeste aandacht naar uit ging, zowel emotioneel als fysiek. Op basis daarvan schaafden we het behandelplan bij en gingen aan de slag. En elke keer werd Priya toch weer verrast door haar lichaam. Het bleek haar zoveel te ‘zeggen’ te hebben! Ze kon steeds beter bij oude ervaringen en emoties komen en, het belangrijkste, erbij blijven. Ze kwam stap voor stap dichter bij de kern van wat haar op dit moment in haar leven tegenhield. Uiteindelijk wist ze te benoemen wat ze nodig had. Na meerdere sessies merkte Priya dat ze een hernieuwd gevoel van balans, rust en welzijn ervoer, maar ook dat de obstructie rond haar schouders oploste.

Een krachtige benadering voor totale heling
Als je verlangt naar totale heling en een gezonde balans op lichamelijk, emotioneel en mentaal niveau, overweeg dan holistische massagetherapie. Het is een krachtige benadering die je kan helpen om de bron van je klachten aan te pakken en een duurzame transformatie in je leven te bewerkstelligen.

Investeer in jezelf en geef jezelf de kans om volledig te herstellen en een nieuw gevoel van welzijn te omarmen. Jouw lichaam, brein en psyche verdienen het om als één geheel verzorgd te worden!

* ik maak gebruik van fictieve klantnamen en beroepen om de vertrouwelijkheid en privacy van mijn cliënten te waarborgen en hun identiteit te beschermen. Vertrouwen en veiligheid zijn de pijlers onder mijn beroep

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: De inhoud is beschermd