Holistische massagetherapie

Waar heling begint

Het morgenland massagetherapie biedt één overkoepelende dienst: holistische massagetherapie. Hierdoor hoef je bij het plannen van je afspraak niet al precies te weten wat voor jou het beste is of wat je nodig hebt ten tijde van de afspraak. Dat bepalen we steeds samen tijdens het persoonlijke intakegesprek.

Ik begrijp dat onze behoeften van dag tot dag kunnen variëren. Soms kan een lichamelijke klacht je lastigvallen, terwijl op andere momenten mentale stress de overhand kan hebben. Of misschien heb je gewoon een moment van rust en ontspanning nodig om je evenwicht te herstellen. Ook kan het heel goed een combinatie van verschillende behoeften zijn.

Binnen mijn holistische massagetherapie maak ik gebruik van verschillende massagetechnieken, steeds afgestemd op wat jij op dat moment nodig hebt. In mijn blogs over massagetechnieken zet ik steeds een techniek in de spotlight, zodat je precies weet wat je kan verwachten.

Lichamelijke klachten

Klachtvermindering

Mogelijk heb je last van aanhoudende kramp in je kuiten, speelt je rugpijn weer op of word je belemmerd door een stijve nek. Misschien ben je hersteld van een blessure of ziekte, maar blijf je stijfheid ervaren. Tijdens het intakegesprek onderzoeken we zorgvuldig wat er aan de hand is en wat er speelt dat van invloed kan zijn op je klachten.

Bij dit type klachten maak ik gebruik van deep tissuemassage. Deze massage richt zich op de onderliggende oorzaken van pijn en ongemak, zoals littekenweefsel, slechte doorbloeding, gespannen spieren en belemmerde fascia – de bindweefselstructuren in het lichaam die spieren, organen en andere lichaamsdelen omhullen en ondersteunen. De technieken die ik toepas, zijn niet pijnlijk, omdat ik geloof dat een lichaam zich bij pijn gaat verzetten, wat herstel zal belemmeren. Ik wissel de behandeling af met zachtheid en rust. Op die manier voorkom ik overprikkeling van je spieren, weefsels (fascia) en zenuwen.

Na de behandeling krijg je waardevolle tips en oefeningen mee voor thuis of op het werk.

Mentale klachten

In je leven kan van alles spelen, op het werk of privé, waardoor je niet lekker in je vel zit. Dat kan variëren van een licht onbeduidend gevoel tot stevige blokkades. Emotionele reacties op ingrijpende gebeurtenissen kunnen zich letterlijk in je lichaam vastzetten. De ene keer voel je een direct verband tussen lichamelijke en mentale klachten. Maar soms kunnen er jaren tussen zitten, waardoor je niet snapt waarom een bepaalde klacht steeds weer terugkomt.

Holistische massagetherapie is dan een effectieve ondersteuning, ook naast andere therapieën zoals psychotherapie, haptonomie of fysiotherapie. De massagetherapie stelt je in staat om in contact te komen met je lichaam en te voelen en ervaren wat er binnenin je gebeurt en wat je nodig hebt. Dit proces brengt een positieve verandering teweeg en zal je helpen om je innerlijke balans te herstellen.

Een holistische massagebehandeling is een kalme en interactieve ervaring, waarbij we voortdurend in nauw contact blijven.

Korte meditatie-,  ademhalings- of focusoefeningen kunnen onderdeel zijn van een behandeling.

Ontspanning

Drukte van alledag, aanhoudende stress – het kan je leven flink beïnvloeden. Juist nu is het essentieel om goed voor jezelf te zorgen.

Een ontspanningsmassage biedt een waardevolle ondersteuning en bevordert je herstel. Je wordt weer in contact met je lichaam gebracht, waardoor je je bewuster wordt van de signalen die het afgeeft. Tegelijkertijd brengt deze massage rust in je hoofd en lijf, waardoor denken en voelen meer in balans komen.

Een ontspanningsmassage bestaat uit een combinatie van de klassieke massagetechnieken, holistic pulsing, joint movement en stretching. Het tempo en de druk wisselen elkaar op een prettige manier af.

Ik maak gebruik van pure oliën, zodat je huid meteen gevoed wordt. Op de achtergrond klinken zachte, natuurlijke klanken en je wordt omringd door een fijne geur van etherische oliën die ik speciaal voor die dag heb samengesteld.

Je zal merken dat meteen bij binnenkomst al spanning van je afglijdt.

Kracht van een goed (intake)gesprek

Bij elke holistische massagebehandeling is een gesprek inbegrepen. De eerste keer is dat een intakegesprek. Daarna zal elke behandeling starten met een gesprek waarin we verkennen waar we ons de voorliggende behandeling op gaan richten. Dit gesprek stelt mij in staat om jouw unieke behoeften te begrijpen en de massagebehandeling volledig af te stemmen op wat jij op dat moment nodig hebt. Het is een belangrijk onderdeel van mijn holistische benadering, waarbij ik de mens achter de cliënt, klacht en/of behoefte echt leer kennen. Samen creëren we een effectieve massagebehandeling  voor jouw welzijn en heling.

Voel je vrij om tijdens het gesprek te delen wat voor jou belangrijk is. Hoe preciezer je bent, hoe beter ik in staat zal zijn om de best passende behandeling te bieden. Jouw welzijn en behoeften staan centraal bij holistische massagetherapie.

Als gevolg van een openhartig gesprek kan het voorkomen dat er iets minder tijd is voor de massagebehandeling zelf. Als je tijdens het gesprek veel te delen hebt, zal ik zorgvuldig de tijd verdelen tussen het luisteren naar jouw behoeften en het geven van de massage. Mijn doel is om jouw welzijn te bevorderen, ongeacht de tijd die nodig is voor het gesprek.

Als we samen vaststellen dat we niet alle behoeften kunnen aanpakken in één sessie, maak je dan geen zorgen. We kunnen altijd een vervolgafspraak plannen om de resterende behoeften te bespreken en er in de massage mee aan de slag te gaan.

diensten oriëntatiegesprek bij het morgenland massagetherapie

Eerst oriënteren?
Als je je eerst rustig wilt oriënteren, wilt weten wie ik ben, wat ik doe en wat ik voor je kan betekenen, dan kan je een los intakegesprek inplannen.

Besluiten we met elkaar verder te gaan, dan is dit gesprek natuurlijk gratis.

error: De inhoud is beschermd